Zonele unde nu se vor deschide școlile din 8 februarie! Lista județelor care se află încă în scenariul galben
Începând cu data de 8 februarie, autoritățile au anunțat faptul că se vor redeschide școlile. De asemenea, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că scenariul hibrid nu va mai exista, ci doar 3 scenarii. Avem lista cu zonele unde încă există scenariul galben.
Din data de 8 februarie 2021, autoritățile au anunțat faptul că vor redeschide instituțiile de învățământ, iar în acest moment este exclus învățământul hibrid, deoarece sunt multe județe în scenariul verde, iar câteva în scenariul galben.
”În scenariul verde, toate grădinițele și școlile sunt deschise.
În scenariul galben, avem deschise grădinițele, învățământul primar, respectiv clasele I-IV, și clasele terminale, clasa a opta și clasele a XII-a, a XIII-a.
În scenariul roșu, vor fi deschise grădinițele și clasele I-IV, chiar dacă este rata de infectare peste 3 la mie. La pragul de 6 la mie, se suspendă activitățile”, a explicat Sorin Cîmpeanu, arată Cancan.
Există câteva județe care se află în scenariul galben, și anume: Alba, Botoșani, Brașov, București, Cluj, Constanța, Ilfov, Maramureș, Sălaj, Satu Mare, Suceava, iar singurul județ aflat în scenariul roșu este Timiș, însă la limită, cu o rată de infectare de 3,2 la mie.
Autoritățile renunță la scenariul hibrid
Schimbare radicală începând cu data de 8 februarie! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că scenariul hibrid nu va mai exista și vor exista trei scenarii stabilite pentru reluarea cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local.
Noutatea celor trei scenarii este dată de faptul că în scenariul galben dispare complet varianta de învățământ hibrid, unde clasa era împărțită în două grupe de elevi care făceau, pe rând, școală fizică și online.
„Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet. Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp”, a declarat Ministrul Educației la Digi24.
Sursă foto: pixabay